ervaringsgericht en toekomstgericht

ervaringsgericht en toekomstgericht

Het doorvoelen van het lonkende perspectief in contrast met de ervaring van de belemmering in het hier en nu, zet jou op het spoor voor gewenste veranderingen. Dat is de kern van van het werken met Reflexie; ervaringsgericht en toekomstgericht.

 

Om de kern van de veranderingswens te kunnen raken, maak ik graag gebruik van NLP en TA. Met TA krijg je inzicht in je relaties en inzicht in de effecten van je gedrag. NLP geeft je de ruimte je gedrag te ervaren waardoor je doorvoelt wat het effect is van je gedragskeuzes is. Deze wijze van werken geeft als vanzelf opties voor nieuw gedrag.

 

Vooral voor docenten gebruik ik naast deze beproefde manieren van begeleiding, de MindSonar. Dit is een manier van coaching met behulp van een MetaprofielAnalyse (MPA). Het biedt je een efficiënte en overzichtelijke handreiking voor gedragsveranderingen.

Resultaat coaching

Na afloop van het coachingstraject zul je in staat zijn grenzen te stellen en grenzen van anderen te herkennen. Je ervaart je eigen invloed op wat je wit bereiken. Het kunnen aanwenden en herkennen van je eigen invloed op de dynamiek tussen mensen, geeft enorm veel ruimte om te experimenteren met nieuw gedrag.

Er is overzicht en keuzevrijheid. Dat geeft rust en ontspanning in het contact met anderen.

 

 

Geïnteresseerd?

Bel voor een oriënterend gesprek om na te gaan of de werkwijze past bij de vraag! Of vul het contactformulier in en vraag meer informatie aan.